Toimintasuunnitelma

ALAVUDEN LAUSUJAT RY

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

Yleistä

Suunnitellaan yhteistoimintaa ja -esityksiä jonkin toisen taiteen esittävän ryhmän kanssa. Se toisi vaihtelua ja uusia kuulijoita. Jatkamme yhteistoimintaa esimerkiksi musiikin esittäjien kanssa.

Toiminta

Pyrimme löytämään lapsia, joiden kanssa järjestämme lausuntaesityksen ja yhteisen ohjelman osaksi esimerkiksi tapahtumaa. 

18.3.2017 Pohjanmaan Lausujien järjestämässä Runo tutuksi -katselmuksessa Alavuden Lausujista esiintyi kaksi ryhmää, jotka saivat paljon kiitosta. Lisäksi jäsenistämme esiintyi neljä jäsentä yksittäisohjelmalla ja erityisesti kiiteltiin Leila Rajalahden esitystä runosta Huomenkellot.

7.5.2017 järjestämme kaupungintalon valtuustosalissa Suomi 100-tilaisuuden Alavuden laulu.

Joulukuun alussa järjestämme perinteisen joulutapahtuman todennäköisesti Taidekeskus Harrissaarrissa.

Pyrimme vastaamaan esiintymispyyntöihin. Järjestämme runohetkiä palvelutaloihin ja muihin laitoksiin. Muistamme myös lapsia.

Koulutus

Kansalaisopiston runoryhmä kokoontuu kevät- ja syyskaudella joka toinen viikko Liisa Keisalan johdolla.

Osallistumme Pohjanmaan Lausujien syksyllä järjestämään koulutukseen.

Alavuden Lausujia osallistuu Keski-Suomen opiston järjestämälle Lausunnan, puheen ja kehollisen ilmaisun kurssille. Pyrimme myös osallistumaan Seinäjoen seurakunnan ja Pohjanmaan Lausujien järjestämälle Kajaanin runomatkalle. Yhdistys maksaa osan matkakuluista, jottei hinta olisi esteenä koulutuksille.

Hallitus

Hallitus kokoontuu ainakin kaksi kertaa ja useamminkin asioiden niin vaatiessa.

Jäsenhankinta on tärkeää tämän kulttuurimuodon tukemiseksi.

Talous

Pyritään lisäämään taloudellista tuottoa esiintymisten yhteydessä mahdollisuuksien mukaan, mutta esiintyminen on tärkeämpää kuin taloudellinen tuotto.

Alavuden lausujien käyttäessä kansalaisopiston tiloja, joudumme suorittamaan vuokraa 10 €/kerta.