Toimintasuunnitelma

 ALAVUDEN LAUSUJAT RY

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2018

 

YLEISTÄ

Alavuden Lausujien tunnettavuus on lisääntynyt ja se on näkynyt esiintymispyyntöjen ja yleisömäärän lisääntymisenä. Esiintymisistä on tullut paljon kiitosta. Koemme tämänkin toimintavuoden onnistuneeksi. Yhteistyötä ollut esimerkiksi virsiveljien sekä Caritas-kuoron kanssa, koska jäsenet kuorossa ovat osittain samoja.

HALLINTO

Hallitus on kokoontunut 2 kertaa. Lisäksi hallituksen jäsenet ovat usein kaikki koolla harjoituksissa ja asioista sovitaan epävirallisesti. Hallituksen jäsenet olivat vuonna 2018:
puheenjohtaja Kirsti Mäkelä
varapuheenjohtaja, sihteeri Raija Löytölä
rahastonhoitaja Leila Rajalahti
jäsenet Anja Salokangas, Liisa Tuomola, Liisa Harju ja Kaija Niemi
Alavuden Lausujien edustajana Pohjanmaan Lausujissa on pj. Kirsti Mäkelä. Useat muutkin jäsenistämme ovat Pohjanmaan Lausujien jäseniä.

Toiminnantarkastajina ovat toimineet Teija Ahtiainen ja Oiva Heinikoski, varatoiminnantarkastajia ovat Tero Järvinen ja Helinä Mäyry.

Yhdistyksessämme on 20jäsenmaksunsa suorittanutta jäsentä. Jäsenmaksu on 10,00€.

TOIMINTA

Alavuden Lausujat järjestivät Runokirkon Törnävän kirkossa 14.10.18. Alavuden Lausujien lisäksi esiintyjinä olivat Virsiveljet säestäjänään Mari Järvinen. Tilaisuus sai paljon kiitosta ja kuulijoita oli 96. Suunnitelmissa on esittää suunnilleen sama ohjelma Alavuden kirkossa.

Alavuden Lausujat esiintyivät Pohjanmaan Lausujien 24.3.2018 järjestämässä Runo tutuksi – tapahtumassa.

Tänään syntyi kevät-runokooste esitettiin kaupungintalolla 9.5.2018 illalla ja kuulijoita oli runsaasti.

Alavuden Lausujat esiintyivät eri rooleissa Alavuden kirkossa 4.11.2018 esitetyssä Sota ja sovinto-kuvaelmassa.

Perinteinen joulutapahtuma tänä vuonna otsikolla Tule lähelle, joulu järjestettiin Alavuden kaupungintalolla 2.12.2018.

Rantakodossa, Elviirassa ja Lukkarinhovissa Lausujat esiintyivät jokaisessa kaksi kertaa. Lukkarinhovissa olivat esiintymässä myös Aulikki ja Paavo Linna.

Lausujia esiintyi esimerkiksi Eläkeliiton kynttilätilaisuudessa, Vanhusten kirkkopyhässä seurakuntatalolla, Sapsalammin päiväpiirissa ja diakoniajoulujuhlassa.

Alavuden Lausujat on esiintynyt myös Alavuden ulkopuolella. Pohjanmaan Lausujat järjestävät tai pyytävät jotain järjestämään vuosittain runokirkon Törnävän kirkossa. Syksyllä 2018 Alavuden Lausujia pyydettiin järjestämään se. Tilaisuus sai paljon kiitosta. Sitä kuuntelemassa oli myös alavutelaisia ja muutenkin yleisöä oli erityisen paljon, 96 henkilöä.

Esimerkiksi

Leila Rajalahti esiintyi Ivalossa Rajamiesten kokoontumisessa ja hautajaisissa Ylihärmässä ja Anja Salokangas Riihimäellä kilpailussa, Tampereella ja Kauhajärven seurakuntatalossa.

Lisäksi esiintymisiä oli eri kokoonpanoissa erilaisissa yhdistysten ja yksityisten juhlatilaisuuksissa kuten joulujuhlissa, tasavuosijuhlissa, hautajaisissa ja syntymäpäivillä.

KOULUTUS

Lakeudenportin kansalaisopiston lausuntaryhmä on kokoontunut 12 kertaa ohjaajana Liisa Keisala Ähtäristä. Lisäksi lausujat ovat harjoitelleet keskenään erilaisia esiintymisiä varten.

TIEDOTUS

Vuosikokousilmoitus oli Viiskunnassa ja Lakeuden Portissa sekä yhdistyksemme nettisivuilla.

TALOUS

Taloudellinen tilanne on positiivinen, koska saimme kaupungilta avustusta ja yllättäen myös esiintyminen Törnävän kirkossa tuotti meille, koska Pohjanmaan Lausujat maksoivat ilmoitukset.

ARVIOINTIA

Ohjelmistomme on ollut pääosin klassista, mutta mukana on kuitenkin viime aikoina ollut myös modernimpia runoja.

Hallitus on aktiivinen, vastuuta ottava ja keskusteleva ryhmä. Usein hallituksen asioista keskustellaan myös yhteisissä harjoituksissa.

On koettu useita ilon aiheita yhteisissä esiintymisissä ja suunnittelemme tavoittavamme uusia kuulijoita. Lapsille esiintymiset olisivat tärkeitä, jotta he tutustuvat runojen maailmaan.